DACIE - Dezvoltare Antreprenorială pentru Competitivitate prin Inovaţie şi Ecoeficienţă
Consultanţă

O activitate importantă în cadrul proiectului este consultanţa acordată gratuit de către experţii echipei de implementare. Activitatea de consultanţă este străns legată de cea de instruire, venind ca o concretizare a cunoştinţelor acumulate în timpul stagiului de formare a participanţilor. Consultanţa se acordă atât pentru grupul ţintă I cât şi pentru grupul ţintă II acelor persoane/ firme care au fost selectate pentru acest scop la sfârşitul fiecărui stagiu de instruire. Activitatea de consultanţă are un caracter personalizat şi se desfăşoară:

  • la sediul firmei beneficiare
  • în locaţiile de lucru ale echipei de experţi (birourile regionale)
  • on-line

În cadrul portal-ului există o secţiune internă dedicată acordării de consultanţă on-line, secţiune în care accesul se face pe baza datelor de autentificare (nume de utilizator şi parolă) ale persoanelor/ firmelor selectate pentru activitatea de consultanţă.
Pentru a putea beneficia de consultanţă trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

  • să fiţi înregistrat într-unul din cele două grupuri ţintă definite în cadrul proiectului, urmând indicaţiile din secţiunea Grupuri ţintă
  • să urmaţi cel puţin un modul de curs din cele organizate pentru grupul ţintă în care v-aţi înscris
  • să solicitaţi experţilor acordarea de consultanţă

Consultanţa pentru Grupul ţinta I
Participanţii la stagiile de instruire care solicită asistenţă în rezolvarea unor probleme concrete ce aparţin domeniilor abordate la cursuri vor fi selectaţi pentru acordarea de cosultanţă în cadrul proiectului.
Consultanţa este orientată în mod explicit pe aplicarea în activitatea curentă a cunoştinţelor teoretice şi a aplicaţiilor efectuate in cadrul cursurilor. Managerii, personalul de conducere, angajaţii din firme vor fi ajutaţi sa dezvolte planuri concrete de implementare a unor tehnologii noi (sisteme TIC, metode de ecoeficienţă, de reducere a consumurilor energetice sau de identificare surse alternative de energie) în vederea reducerii costurilor, creşterii eficienţei şi a competitivităţii firmelor respective.
Pe parcursul proiectului vor fi selectate un număr de 120 de firme cărora li se va acorda consultanţă, minim 60 dintre acestea fiind asistate pentru dezvoltarea planurilor de implementare de noi tehnologii. Consultanţii vor lucra alaturi de firmele care au finalizat planurile de implementare de noi tehnologii, pentru a le pune în practică. Durata procesului de consultanţă acordată unui beneficiar este de şase luni, dar legatura cu acesta va fi menţinută pe toata perioada proiectului, în special în cadrul secţiunii de consultanţă on-line a portal-ului.

Consultanţa pentru Grupul ţinta II
Participanţii la stagiile de instruire antreprenorială care dovedesc interes real pentru începerea unei afaceri vor fi asistaţi sa-şi definitiveze un plan de afaceri viabil şi să demareze procedurile de înregistrare a propriei firme.
Un număr de 150 de intreprinzatori din Grupul ţintă II, cu idei fezabile de demarare a unei afaceri în domenii bazate pe tehnologii moderne, vor fi asistaţi la definitivarea planului de afaceri. Cu sprijinul consultanţilor, cel puţin jumatate dintre aceştia işi vor finaliza planurile de afaceri.
Durata procesului de consultanţă acordată unui beneficiar este de şase luni, însă echipa de consultanţi va menţine legatura cu acesta pe toata perioada proiectului, mai ales prin intermediul secţiunii de consultanţă on-line a portal-ului.

Noutăţi

POR a lansat apelul de proiecte pentru microintreprinderi

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice a lansat, in cadrul POR, Ghidul Solicitantului Conditii specifice .... Detalii


Calendarul surselor de finantare pe luna Mai

ADR Centru a publicat Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016. Catalogul cuprinde patru ghiduri, .... Detalii


Calendar surse de finantare - luna Aprilie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Aprilie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii


Programul SRL-D 2016 - draft in consultare publica

DIMMMAT a publicat Proiectul procedurii de implementare a programului SRL-D 2016 . Programul va fi implementat in .... Detalii


Surse de finantare - Februarie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii

 

Investeşte în OAMENI


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro.

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.