DACIE - Dezvoltare Antreprenorială pentru Competitivitate prin Inovaţie şi Ecoeficienţă
Grupuri ţintă

Proiectul se implementează în Regiunile de Dezvoltare Sud-Est, Sud, Sud-Vest şi Bucuresti-Ilfov şi se adresează următoarelor două grupuri ţintă:

  • grupul ţintă I, format din manageri, patroni, angajaţi ai firmelor care doresc să-şi îmbunatateasca managementul şi competitivitatea prin introducerea de tehnologii noi
  • grupul ţintă II, format din întreprinzători/ persoane care doresc să înfiinţeze propria afacere

Grupul ţintă I va fi format din 800 de persoane. Pentru acest grup se vor identifica nevoile de formare şi pe baza acestora se va definitiva pachetul de cursuri. Planul de instruire va cuprinde sesiuni de cate 8 module, in funcţie de specificul local, sesiuni care vor fi repetate de trei ori in fiecare regiune de implementare. Cursanţii vor putea alege modulele dorite.
In functie de maturitatea ideilor dezvoltate, un număr de 120 de firme vor fi selectate pentru activitatea de consultanţă. Astfel, consultantul alocat fiecarei firme va lucra împreună cu reprezentanţii acesteia la un plan concret de implementare a noilor tehnologii şi de identificare a surselor posibile de finanţare. Vor fi finalizate minim 60 de planuri si identificati 30 mentori. În continuare consultanţii vor lucra alaturi de firmele care şi-au finalizat planurile de implementare de noi tehnologii, pentru punerea lor in practica.

Grupul ţintă II va cuprinde 300 de persoane. Şi pentru acest grup pachetul de cursuri de va fi definitivat în urma identificării nevoilor de formare. Planul de instruire va cuprinde sesiuni de câte 4 module, în funcţie de specificul local, cursanţii putând să-şi aleagă modulele de curs la care doresc să participe. Accentul va fi pus pe cursuri de antreprenoriat şi de prezentare a tehnologiilor moderne, eficiente, specifice economiei bazate pe cunoaştere.
În continuarea activităţii de instruire, un număr de 150 de intreprinzatori din acest grup, cu idei fezabile de demarare a unei afaceri ce presupune utilizarea tehnologiilor moderne, vor fi asistaţi la definitivarea planului de afaceri. Cu sprijinul consultanţilor, cel puţin jumatate dintre acestia îşi vor finaliza planurile de afaceri. De asemenea, un număr de 30 de participanţi vor fi selectaţi ca beneficiari ai mentoratului.

Înregistrarea grupurilor ţintă
Înregistrarea persoanelor interesate în grupurile ţintă este un proces continuu pe perioada de derulare a proiectului DACIE (2011-2013).
Pentru a vă înregistra trebuie să aveţi domiciliul în una din cele trei Regiuni de Dezvoltare ale României în care se implementează proiectul (Sud-Est, Sud, Sud-Vest sau Bucuresti-Ilfov) şi să vă încadraţi în una din categoriile ce definesc grupurile ţintă menţionate mai sus.

Documente necesare pentru înregistrare
A. Pentru înregistrarea în Grupul ţintă I
Manageri, intreprinzatori, persoane cu functii de conducere in intreprinderi, angajati
1. Formular înregistrare grup ţintă, semnat (original)
2. Declaraţie referitoare la acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal semnat (original)
3. Carte de identitate (copie)
B. Pentru înregistrarea în Grupul ţintă II
Persoane care doresc să înceapă o afacere
1. Formular înregistrare grup ţintă, semnat (original)
2. Declaraţie referitoare la acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, semnat (original)
3. Carte de identitate (copie)
4. Declaraţie pe propria răspundere ca persoana doreşte sa iniţieze o afacere (original)

Chestionar de evaluare a nevoilor de instruire
Vă rugăm să descărcaţi şi Chestionarul de evaluare a nevoilor de instruire, să-l completati si sa-l scanaţi impreună cu celelalte documente (pentru detalii accesaţi secţiunea Inregistrare a portal-ului).
    Chestionar de evaluare a nevoilor de instruire

Noutăţi

POR a lansat apelul de proiecte pentru microintreprinderi

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice a lansat, in cadrul POR, Ghidul Solicitantului Conditii specifice .... Detalii


Calendarul surselor de finantare pe luna Mai

ADR Centru a publicat Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016. Catalogul cuprinde patru ghiduri, .... Detalii


Calendar surse de finantare - luna Aprilie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Aprilie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii


Programul SRL-D 2016 - draft in consultare publica

DIMMMAT a publicat Proiectul procedurii de implementare a programului SRL-D 2016 . Programul va fi implementat in .... Detalii


Surse de finantare - Februarie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii

 

Investeşte în OAMENI


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro.

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.