DACIE - Dezvoltare Antreprenorială pentru Competitivitate prin Inovaţie şi Ecoeficienţă
Mentorat

Proiectul DACIE are prevăzută o activitate mai puţin exersată în România şi anume mentoratul.
Mentoratul este o activitate menită sã ofere suport din partea unor întreprinzători/ antreprenori cu experienţa în înfiinţarea şi managementul unui start-up, pentru antreprenori aflaţi la început de drum sau pentru viitorii antreprenori.
Mentorii sunt antreprenori care au dezvoltat în ultimii ani afaceri ce au atins un grad evident de maturitate în diverse domenii, dispuşi să împărtăşească din experienţa şi know-how-ul acumulate.
Beneficiarii mentoratului sunt persoane care au înfiinţat relativ de curând un start-up, sau care sunt hotărâţi să facă acest pas în viitorul apropiat.
Pe parcursul proiectului, în cadrul stagiilor de training şi al activităţii de consultanţă, echipa de experţi va selecta atent un număr de 30 de mentori din grupul ţintă I, respectiv un numar de 30 de beneficiari de mentorat aparţinând grupului ţintă II.
Perechile (mentor – mentee) astfel formate vor fi asistate şi sprijinite pe toată perioada de derulare a proiectului de către experţii echipei de implementare, pentru a scurta timpul de înfiinţare şi demarare a activităţii noilor firme.
Selecţia perechilor de mentorat va avea în vedere crearea unor firme cu caracter inovativ care să aibă ca obiect de activitate sau să utilizeze intensiv tehnologiile avansate, specifice economiei bazate pe cunoaştere.
O componentă importantă a activităţii de mentorat este cea on-line, facilitată prin intermediul secţiunii din portal special dedicate acestui scop. Accesul în această zonă de lucru privată se face pe baza datelor de autentificare (nume de utilizator şi parolă) ale părţilor implicate (mentor şi beneficiar mentorat).

Pentru a putea fi inclus în programul de mentorat trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

  • să fiţi înregistrat într-unul din cele două grupuri ţintă definite în cadrul proiectului, urmând indicaţiile din secţiunea Grupuri ţintă
  • să urmaţi cel puţin un modul de curs din cele organizate pentru grupul ţintă în care v-aţi înscris
  • să solicitaţi experţilor includerea în programul de mentorat

Noutăţi

POR a lansat apelul de proiecte pentru microintreprinderi

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice a lansat, in cadrul POR, Ghidul Solicitantului Conditii specifice .... Detalii


Calendarul surselor de finantare pe luna Mai

ADR Centru a publicat Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016. Catalogul cuprinde patru ghiduri, .... Detalii


Calendar surse de finantare - luna Aprilie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Aprilie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii


Programul SRL-D 2016 - draft in consultare publica

DIMMMAT a publicat Proiectul procedurii de implementare a programului SRL-D 2016 . Programul va fi implementat in .... Detalii


Surse de finantare - Februarie 2016

Catalogul surselor de finantare pentru luna Februarie 2016 a fost publicat de catre ADR Centru. Catalogul .... Detalii

 

Investeşte în OAMENI


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro.

 
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.